Bugün

Alaşehir'de Temizlik İşçisinden İnsanlık Ölmemiş Dedirtten Hareket

03 Şubat 2021 - 11:37
TAKİP ETTAKİP ET
HABER : ALİ YILDIRIM // ALAŞEHİR HABER
Alaşehir Belediyesi Temizlik işçileri her hafta Salı Günleri kurulan semt pazarı akşamı, pazarcılar Pazar yerinden ayrıldıktan sonra temizlik yapmaya başladılar. Temizlik işçileri rutin temizliklerini yaparlarken, Hakan Topakkaya isimli temizlik işçisi, pazarcı sehpası üzerinde plastik bir kasa gördü. Kasayı kontrol edince, içerisinde bir bayan çantası, bir cüzdan ve malzemeler olduğunu gördü. Arkadaşlarına haber vererek, kasayı arkadaşlarıyla birlikte kontrol  ettiler. Kasada içinde para bulunan bir cüzdan, bayan  çantası ve malzemeler olduğunu tesbit ettiler. Kasayı arkadaşlarıyla birlikte zabıta müdürlüğüne götürdüler. Zabıta ekipleri durumu belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’na haber verdi. Zabıta  Müdürlüğünde belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu‘nunda bulunduğu bir ortamda bulunan eşyalar kayıt altına alındı. Çanta içerisinden çıkan bilgiler doğrultusunda  paraların sahibine ulaştılar. 

Zabıta Müdürlüğünde yapılan tesbitler sonrası kayıt altına alınan malzemelerin sahibinin bulunması için çalışmalar yapılmasını isteyen belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, dürüst ve işini seven  arkadaşlarla çalışmak bana gurur veriyor. Tüm Alaşehirliler adına sizlerle gurur duyuyorum. İnşallah en kısa zamanda bu paraları ve malzemeleri sahibine ulaştıracağız, dedi.   

Bir gün sonra  malzemelerini ve paralarını almaya gelen pazarcı esnafı, malzemeleri unuttuğumuzu fark etmedik, zabıta müdürlüğünden bize telefon geldikten sonra, malzeme kasamızı kontrol ettik, olmadığını fark ettik, zabıta müdürlüğüne yarın gelebileceğimizi söyledik, onlarda malzemelerin emanette olduğunu belirttiler diyen, Kamil Ekiz, Salı Pazarında esnafım. Salı günü akşamı malzemelerimi toplarken, bir kasamızı unutmuşuz. İçinde para da vardı. Bazı malzemelerimiz vardı. Temizlikçi arkadaşlarımız bulmuş, bulanlardan ve bize teslim edenlerden, Allah bin kere razı olsun, dedi. 

Kamil Ekiz’in eşi Seher Ekiz,  benim param helal paraymış, geri geldi. Bulan ve teslim eden insanlardan Allah razı olsun, dedi..   Temizlik işçisi, Hakan Topakkaya, Salı Pazarı’nda temizlik yaparken, bir miktar para ve kasanın içinde malzemeler buldum. Bunları zabıta birimine teslim ettik. Sahipleri geldi, sahiplerine teslim ettik. Biz helal rızık peşindeyiz. Allah kimseye haram yedirmesin, dedi. .